Састанак саветника за културу са руководством Дома омладине Београда

45

У понедељак, 6. марта 2023. године, саветник за културу и директор Културног центра Амбасаде Исламске Републике Иран Амир Пурпезешк састао се и разговарао са Ненадом Драговићем, в. д. директора Дома омладине Београда, и Драганом Амброзићем, културним директором ове установе.

На овом састанку, Пурпезешк је разговарао о културним активностима у различитим областима, укључујући одржавање недеље филма, недеље дечјег пријатељства, превођење и издавање књига, пружање основе за ширење научне и академске размене, међуверски дијалог, одржавање разних изложби и семинара, итд. При том је нагласио: „Напор културних дипломатских представништава је да културни програми имају континуитет и да се планирају и реализују уз учешће и сарадњу српских институција и центара“.

Указујући на веома успешну историју Дома омладине Београда и њене вредне активности, Пурпезешк је рекао да би Иран, као земља са богатом и древном културом и цивилизацијом, желео да има више сарадње и комуникације са реномираним и активним центрима као што је Дом омладине.

Ненад Драговић, в. д. директора Дома омладине, пожелео је добродошлицу саветник за културу Ирана и најавио спремност Дома омладине да сарађује са Ираном у области културе и уметности. „Поздрављамо чињеницу да сте одлучни да покажете културу своје земље“, рекао је Драговић.

На крају посете саветник за културу је обишао различита одељења и објекти Дома омладине Београда, укључујући три опремљене сале за различите програме, изложбене сале итд.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.