Одржан виртуелни састанак о развоју сарадње Фондације Са’ди и Културног центра Ирана у Србији

44

О капацитетима образовања на персијском језику у Србији разговарано је на виртуелном састанку одржаном 2. маја 2023.

На састанку су учествовали саветник за културу и директор Културног центра Амбасаде Ирана у Србији и представник Фондације Са’ди у Србији Амир Пурпезешк, професор персијског језика на Универзитету у Београду др Саид Сафари, потпредседник Фондације Са’ди за међународне послове Шахруз Фалахат Пишех, саветник председника фондације и директор за евалуацију учинка и публикације Сејед Али Мусавизадех, директор одсека за образовање и истраживање и проректор Амир Ахмади, шеф одсека за евалуацију и учинак г. Хорами, директор јавног сектора за односе с јавошћу Самира Јафтиан, експерт огранка за Србију Захра Салеми, као шеф Одељења за источну Европу Организације за исламску културу и комуникације г. Модбар.

На овом виртуелном скупу извештај о тренутном статусу образовања на персијском језику представили су ирански саветник за културу у Србији г. Пурпезешк, професор персијског језика у Београду др Сафари и експерти Организације за исламску културу и комуникације.

Такође, потпредседник Фондације Са’ди за међународне послове г. Пишех и стручњаци за образовање и истраживање и међународне послове дали су предлоге за даље унапређење сарадње, попут покретања дигиталне библиотеке Фондације Са’ди, пројектовања система истовременог онлајн образовања, и слично.

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.