Саопштење Организације за исламску културу и комуникације којим се осуђује напад ционистичког режима на конзулат Исламске Републике Иран у Дамаску

1.523

Ајатолах Хаменеи, врховни вођа Исламске револуције, у поруци поводом мученичке смрти генерал-мајора Мохамада Резе Захедијa и групе његових сарадника од стране узурпаторског и омраженог ционистичког режима, издао је следеће саопштење:

У име Бога Милостивог, Самилосног

Смели, несебични генерал ислама, генерал-мајор Мохамад Реза Захеди, заједно са својим часним саборцем генералом Мохамадом Хадијем Хаџ-Рахимијем, страдао је у злочину презреног, узурпаторског ционистичког режима. Нека је мир и милост Божија и оних који су од Њега вољени на њима и на осталим мученицима који су убијени у овом трагичном догађају. Нека Божје проклетство и осуда буду на вођама опресивног, агресивног ционистичког режима.

Нашим мученицима је дарован знак прихватања њихове дугогодишње борбе против тлачитеља од милосрдног Бога, и они сада уживају божанске благослове у друштву праведника и оних који су од Бога љубљени.

Генерал Захеди је чекао мучеништво од 1980-их када се борио на опасним ратиштима. Мученици нису ништа изгубили, а добили су награду. Али туга због њиховог губитка тешко оптерећује иранску нацију, посебно оне који су их познавали.

Зли ционистички режим ће бити кажњен од стране наших храбрих људи. Натераћемо их да зажале за овај и друге сличне злочине, Божијом силом и снагом.

Нека је мир Божији на Његове праведне слуге.

Сејед Али Хаменеи

~ ~ ~

Организација за исламску културу и комуникације издала је саопштење поводом напада ционистичког режима на конзуларни одсек Амбасаде Исламске Републике Иран у Дамаску, чији текст гласи:

У име Бога, Милостивог, Самилосног
„Ми смо Божији и Њему се враћамо…“

Злочин окупаторског и агресорског ционистичког режима у нападу на конзулат Амбасаде Исламске Републике Иран у Дамаску и мучеништво седам храбрих иранских дипломата и команданата у овом инциденту је јасан симбол суровости и бруталности режима који ових дана, због пораза у рату у Гази, све више иде ка пропасти и апсолутном уништењу. Недавна акција окупаторског режима Јерусалима јесте реакција очаја и неспособности на војном, регионалном и глобалном плану, и сигурно ће донети теже последице по њих него што су ционисти замишљали.

Напад на конзуларни одсек Амбасаде Исламске Републике Иран у Дамаску је конкретан пример нарушавања чистоте наше земље. Свакако, ова отворена агресија неће остати без одговора и окупациони режим Јерусалима ће се суочити са правичним, интелигентним и одлучним одговором наше земље.

С друге стране, отворена агресија ционистичког режима на амбасаду представља јасно кршење Бечке конвенције што ће, свакако, бити процесуирано пред међународним судовима од стране надлежних институција.

Организација за исламску културу и комуникације најоштрије осуђује злочин почињен у Дамаску и изражава саучешће иранском народу, врховном вођи Исламске револуције и породицама страдалих драгоцених мученика.

Секретаријат за односе с јавношћу Организације за исламску културу и комуникацију

~ ~ ~

Такође, портпарол Министарства спољних послова Исламске Републике Иран Насер Канаани оштро је осудио ционистички режим због напада на конзуларну зграду амбасаде Исламске Републике Иран у Дамаску. Канаани је брутални напад описао као грубо кршење Бечке конвенције о Дипломатским односима из 1961. године, рекавши да међународна заједница и УН треба да најоштрије осуде тај чин и да предузму неопходне мере против агресора. Канани је подвукао да су сви аспекти овог гнусног чина под истрагом, а да ће ционистички режим бити сматран одговорним за последице тога. Портпарол иранског министарства спољних послова је истакао да Иран задржава право да предузме контрамере против напада и да ће донети одлуку како да казни агресора.

~ ~ ~

У светлу најновијих напада Израела на постројења у срцу Ирана, надомак града Исфахана, позивамо вас да изразите своје мишљење о израелским терористичким нападима и агресији, као и о одговору Ирана на те нападе. Своја мишљења и ставове можете оставити у одељку за коментаре на дну странице, или путем имејла на адресу info@iran.rs

 

17 коментара
 1. Jelena Корисник каже

  Podrska Iranu u borbi protiv zle imperije!

  1. абвгдђ Корисник каже

   Подршка сваком добру против сваког зла.
   Геноцид у Гази је зло.

 2. Lazar Корисник каже

  Pozdrav persijskoj civilizaciji, jednoj od najstarijih i najbogatijih ! Pozdrav iranskom narodu i sretan mu put u mir i prosperitet !

  1. Батке Корисник каже

   Овде се све види јасно ко на длану.Доле сви они који силом гурају своје интересе.Одбрана само силом,какви бре преговори.Са ђаволом само батина…

  2. Бранислав Корисник каже

   Пуна подршка Ирану у обим случају напад на амбасаду у Дамаску је агресија на Иран већ је било крајње време да неко одговори ционистима . ГЕНОЦИД у Гази над Палестинцима је незабележен у историји од времена Хитлера . Израел као извршиоц злочина треба бити кажњен за своје злочине . Прво треба безусловно једнострано признати палестинску државу , без обзира на амерички вето у УН . И они ду признавали разне злочиначке мафијашке територије као што је Косово и Метохија ! Значи кренути од признавања палестинске државе , а онда ударити по Израелу и његовим саучесницима у злочину НАТО своме снагом и где год се налазе .

 3. Mia Šešum Корисник каже

  Biti na strani Irana, Palestine i Jemena znači biti na strani i božje i ljudske pravde. To je stvar pristojnosti, razuma, morala i obrazovanja. Svim srcem podržavam pravednu borbu protiv okupatora, genocidne tvorevine – tzv. „Izraela“. Sa nadom u skoru i potpunu pobedu!

  1. Дејан Влачић Корисник каже

   Примите моје саучешће.Искрено би желео да завлада МИР на Блиском Истоку.

 4. Milan Корисник каже
 5. Ворон Рејвенски Корисник каже

  Онај са киме је Бог, тај не може да изгуби! Бог вас чувао!

 6. branislav Корисник каже

  Sedam decenija terora Jevreja prema Muslimanima u okruženju koje je podmetnutim festivalom na granici Gaze eskaliralo Genocidom nad Palestincima!
  Islamska Republika Iran je stala u odbranu Ljudskih Prava za razliku od bogatih i ucenjenih Režima u okruženju koji kukavički ćute!!?

 7. Милош Корисник каже

  Велика подршка слободољубивом народу Ирана! Иран је данас, уз Русију и Кину, лидер слободног света.

 8. Jovo Корисник каже

  I have quiet few Iranian friends.They are honest genuine people there fore even i never went to Iran
  I beleive is great nation having in mind their history.
  The Israeli attack on I Iranian embassy in Siria didnt help situation and is provoking one .
  Hope Iranians as patient as they are , deal the best way
  and be strong to overcome for best future for their nation.

 9. Драган Корисник каже

  Одговор Ирана је још један од знакова да се глобална политика мења. Стати безакоњу на врат.

 10. Snežana Корисник каже

  Ne znam da li tzv. međunarodna zajednica ovakva kakva jeste i njeni akti, koji za nju ne važe, uopšte imaju smisla. Moramo sami prosuđivati šta je ispravno, a šta nije. Bog je s Vama.

 11. Милан Јеличић Корисник каже

  ГЛЕДАЈУЋИ НА ТЕЛЕВИЗИЈАМА ВАШЕГ АМБАСАДОРА И ЊЕГОВОГ ПРЕВОДИОЦА ИМАО САМ УТИСАК КАО ДА СТЕ ЧИСТИ СРБИ. БИО САМ ПРОСТО РАДОСТАН ЗБОГ ТОГА. ЧИТАО САМ ДА СТЕ ИНДОЕВРОПСКИ НАРОД, А САДА СЕ ТО И ПОТВРДИЛО. ГЛЕДАО САМ ОДЕЋУ ВАШИХ ВЕРСКИХ ВОЂА, ПА САМ МИСЛИО ДА СТЕ АРАПИ.

  ИНАЧЕ НИСАМ РЕЛИГИОЗАН, ЈЕР ЈЕ РЕЛИГИЈА ЈАБУКА РАЗДОРА. ВИШЕ ВОЛИМ КОМУНИСТИЧКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАМ, ТЈ. ДА СУ СВИ НАРОДИ РАВНОПРАВНИ, ЈЕР СУ ИСТИМ СИТУАЦИЈАМА ИСТИ, И СЈАЈНИ И НИКАКВИ … И ДА БОЛУЈУ ОД ИСТИХ БОЛЕСТИ.

  ИМАЈТЕ НА УМУ ДА СУ БОШЊАЦИ ИСЛАМИЗОВАНИ, А ХРВАТИ ПОКАТОЛИЧЕНИ СРБИ. ЈЕДАН ЈЕЗИК ЈЕДАН НАРОД. АЛИ НАМ РЕЛИГИЈЕ НАПРАВИШЕ КРВ ДО КОЛЕНА. МОЈИ РОДИТЕЉИ СУ ИЗ БОСАНСКЕ КРАЈИНЕ, ИЗ ДОЛИНЕ РЕКЕ УНЕ. КОМШИЈЕ МУСЛИМАНИ СУ 1941. ПОБИЛЕ НА ГАРАВИЦАМА КОД БИХАЋА 12 000 СРБА. ЕНГЛЕЗИ, КОЈИ СУ ОДУВЕК ПРОТИВ СРБА И РУСА, СУ ТВРДИЛИ ДА ЈЕ ТУ УБИЈЕНО 18 000 СРБА. БИХАЋ ПРЕ РАТА ВЕЋИНСКИ СРПСКИ ГРАД, ДАНАС НЕМА СРБА. ПРЕМА ТОМЕ МУСЛИМАНСКИ ВЕРСКИ ГЕНОЦИД СЕ ИСПЛАТИО. НИЈЕ МИ ПОЗНАТО ЗАШТО ТУ ЧИЊЕНИЦУ НЕ КОРИСТИ НАШ ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ? ИЗГЛЕДА ДА ЗБОГ БРОЈНИХ СТРАТИШТА НИЈЕ ЧУО ЗА ГАРАВИЦЕ.

  ДАНАС НАШЕ КОМШИЈЕ МУСЛИМАНИ, КОЈИ ВИШЕ ВОЛЕ ДА ИМ КАЖЕТЕ ДА СУ ТУРЦИ, МАДА НИ ЈЕДНЕ ТУРСКЕ РЕЧИ НЕ ЗНАЈУ, ИДУ СВАКЕ ГОДИНЕ 200 КМ ДО СРЕБРЕНИЦЕ (ГДЕ ЈЕ БРОЈ УБИЈЕНИХ УВЕЋАН 3-4 ПУТА), АУТОБУСИМА, АУТОМОБИЛИМА, БИЦИКЛАМА, А МАЗОХИСТИ И ПЕШКЕ.

  А НЕ ИДУ 2 КМ ОД ЦЕНТРА БИХАЋА, ДО ГАРАВИЦА, ДО СВОГ НАРОДА КОЈИ НИЈЕ НАПУСТИО СВОЈУ ПРАВОСЛАВНУ ХРИШЋАНСКУ ВЕРУ. ЗАШТО ЈЕ ТО, ТАКО КАДА СЕ У САРАЈЕВУ МУСЛИМАНСКА ВЛАСТ НАВОДНО ЗАЛАЖЕ ЗА МУЛТИКОНФЕСИОНАЛНОСТ.

  ИСТИ ЈЕ СЛУЧАЈ И СА ХРИШЋАНСТВОМ, КОЈЕ СЕ ДЕЛИ НА ХРИШЋАНЕ КАТОЛИКЕ И ХРИШЋАНЕ ПРАВОСЛАВНЕ. ТАКО ХРВАТИ (ПОКАТОЛИЧЕНИ СРБИ) ПОБИШЕ ОД 1941-1945 МИЛИОН СРБА У НДХ (ОТПРИЛИКЕ ДАНАШЊА ХРВАТСКА + БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА); ОД ТОГА У ЈАСЕНОВЦУ 700 000. ОДМАХ СУ 1941. ПОРУШИЛИ 450 ПРАВОСЛАВНИХ ЦРКАВА. ПРОБАЈТЕ ДА НА КАРТИ ИРАНА ОЗНАЧИТЕ 450 ЏАМИЈА. КОМУНИСТИЧКЕ ВЛАСТИ СУ УТВРДИЛЕ ДА ЈЕ ОД 2000 КАТОЛИЧКИХ СВЕШТЕНИКА РУКЕ ОКРВАВИЛО 1200. ШТА РАДИ СА ЊИМА ХРИШЋАНСКИ БОГ НА ДРУГОМЕ СВЕТУ_

  ЗА ЈУГОСЛАВИЈУ ЈЕ ЈЕДИНИ ИЗЛАЗ БИО КОМУНИЗАМ, ТЈ. ТИТОВ АТЕИЗАМ. СВЕ ЈЕ ПОШЛО НАОПАКО КАДА ЈЕ ЗАПАД КРАЈЕМ ОСАМДЕСЕТИХ ГОДИНА РЕШИО ДА РАЗОРИ ЈУГОСЛАВИЈУ, ПРЕКО СЛОВЕНАЦА И ХРВАТА , СВОЈИХ КАТОЛИЧКИХ ПОДАНИКА. ЂАВО ЈЕ ОДНЕО ШАЛУ КАДА СУ РЕЛИГИОЗНИ СЛУЖБЕНИЦИ ЗАЈАХАЛИ РЕЛИГИОЗНЕ КОЊЕ. ПОБЕДА БИ БИЛА СРПСКА (РУСКА) ДА ЈЕ СТВАР РЕШАВАНА У ЈУГОСЛАВИЈИ. МИЛОШЕВИЋ БИ СВЕ ПОБЕДИО, АЛИ МУ ТО ЗАПАД НИЈЕ ДОЗВОЛИО. ПРОТЕРАО ЈЕ 500 000 СРБА ИЗ ХРВАТСКЕ И 250 000 СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ (МЕТОХИЈА ЗНАЧИ ЦРКВЕНА ЗЕМЉА), АЛИ ТО ВИ СВЕ ЗНАТЕ. НЕСМЕ БИТИ НИШТА СРПСКО НА КИМ. БОЉЕ ДА БУДЕ МУСЛИМАНСКО НЕГО СРПСКО ТЈ. РУСКО. ЦЕЛА ЗАПАДНА ПОЛИТИКА И ТО У СВИМ ДЕТАЉИМА ЈЕ СТОТИНАМА ГОДИНА АНТИРУСКА. А СРБИ, ЗБОГ ПРАВОСЛАВЉА И СЛОВЕНСТВА, СУ УВЕК БИЛИ НА СТРАНИ РУСИЈЕ. ДА НИЈЕ БИЛО ПРАВОСЛАВЉА У ЈУГОСЛАВИЈИ НЕ БИ БИЛО КОМУНИЗМА.

  КАО СИМПАТИЧНОМ НАРОДУ ОМАРА ХАЈАМА ДАО САМ ВАМ СВОЈЕ ВИЂЕЊЕ СТВАРИ. ЗБОГ ИСЛАМА И ЗАПАДНОГ ХРИШЋАНСТВА НЕМАМ НИ БАБУ НИ ДЕДУ НИ ПО ОЦУ НИ ПО МАЈЦИ. ДА ЛИ СУ НА МОЈОЈ СТРАНИ АЛАХ И ХРИШЋАНСКИ БОГ-ОВИ?

  СРДАЧНО ВАС ПОЗДРАВЉАМ

  МИЛАН ЈЕЛИЧИЋ

 12. ВлаДо Корисник каже

  Када је Џингис Кан освојио Персију а пре похода на Русију он је Персијанцима одузео сво могуће оружје ,практично оставио народ голорук.Тај голоруки народ измислио је спорт који се зове рвање и који омогућава да голорук савладаш непријетеља.Хватали су галопирајуће Монголе за ноге, обарали их са коња и рвањем савлађивали.Е сада Израелци нашли да се мере са њима ко има убојитије оружје.Па Иранци би и њих победили голоруки.

 13. Zorana Корисник каже

  Iskreno saučešće narodu Palestine, Jemena Sirije ,Iran je predivna stara civilizacija, neka im Bog da snage da budu na strani pravde i milosrđa.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.