Порука др. Абузара Ебрахимија ‎Торкамана поводом најновијих злочина у Палестини

135

Порука др. Абузара Ебрахимија ‎Торкамана, председника Већа за политику и координацију верског дијалога И.Р. Иран и директора Организације за исламску културу и везе, поводом најновијег немилосрдног и бруталног злочина који спроводи ‎окупаторски режим у Палестини:

У име Бога, Милостивог, Самилосног

Верским великодостојницима, достојанственицима,
уваженим мислиоцима и слободољубивим људима света

Бескрајан поздрав Вама и свим трагаоцима за истином.

Живот испуњен миром и спокојем је Божански благослов који је Бог подарио људима, али је данас овај благослов, нажалост, од стране неких угрожен и насилно се одузима право које је Бог подарио људима. Ових дана смо сведоци да су руке окупаторског ционистичког режима поново умрљане крвљу невине деце, жена и цивила, и на потпуно запрепашћење овај брутални чин се изводи пред очима оних који се залажу за демократију и људска права. Очекује се да лидери светских религија неће ћутати пред овим срамним чином, већ да ће, у складу са најосновнијим верским учењима, предузети ефикасне мере у одбрани потлачених и гашењу пожара овог злочина.

Ниједно слободно биће не може остати немо пред овим очигледним тлачењем и угњетавањем, при чему су очекивања од верских вођа и истакнутих културних и јавних делатника, оних за које би „слобода“ требало да буде подразумевајућа карактерна црта и одлика њиховог друштвеног статуса, вишеструко већа.

Треба имати на уму да ће трајни мир и сигурност у Палестини, како је изјавио ајатолах Хаменеи, врховни вођа Исламске револуције, бити могуће успоставити само повратком избеглица и заједничком одлуком свих њених становника – Јевреја, хришћана и муслимана.

У том смислу, као председавајући Већа за политику и координацију верског дијалога Исламске Републике Иран, које годинама ради на развоју међуверског упознавања и сарадњи, позивам све верске лидере и истакнуте културне и јавне делатнике да осуде ове дивљачке злочине који се дешавају у Палестини, колевци великих Божијих веровесника, и предузму достојне кораке у испуњавању верских и људских дужности за које су одговорни.

Молимо Узвишеног Бога да нам помогне у овој важној ствари.

 

доктор Абузар Ебрахими Торкаман
председник Већа за политику и
координацију верског дијалога И.Р. Иран

Коментари су онемогућени, али reflects и пингови су отворени.