Амбасадор Ирана Њ. Е. Рашаид Хасан Пур посетио Ректорат Универзитета уметности, 7. април 2022.

160

Ректор Универзитета уметности, проф. др Мирјана Николић, састала се 11. априла 2022. са Њ.Е. Рашаидом Хасаном Пуром, амбасадором Исламске Републике Иран и његовим сарадницима: господином Содаифом Атаијем, трећим секретаром Амбасаде, господином Амиром Поурпезешкијем, саветником за културу и руководиоцем Културног центра при Амбасади и господином Мохамедом Резом Мотагијем, преводиоцем за персијски и српски језик.

На састанку је указано на сродности између Универзитета уметности у Београду и Универзитета уметности у Техерану и отворене су бројне теме, међу којима је значај културне размене између две земље, као и сарадња Универзитета са Културним центром Амбасаде Ирана у погледу организације уметничких радионица, мађу којима би прве биле радионице калиграфије и илуминације за студенте Факултета примењених уметности.

Састанку су присуствовали проректори Универзитета уметности мр Биљана Радовановић Бркановић и др ум. Бранко Раковић, као и руководилац Канцеларије за међународну сарадњу Јасмина Миловановић и шеф Кабинета ректора Марија Николић Радоњић.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.