Глобални позив иранске Организације за исламску културу и комуникације на подршку америчким студентима

38

Организација за исламску културу и комуникације је у саопштењу, осуђујући поступке полиције и америчке владе према студентима који у овој земљи изражавају подршку палестинском народу, позвала студенте, универзитете, културне и научне центре света на глобалну подршку овом аутентичном студентском покрету. Текст саопштења гласи:

„Зрелост и плодност изворног студентског покрета у различитим савезним државама Америке у осуди ционизма, суочена је са снажном репресијом и хапшењем студената од стране оних који су тобожњи заговорници демократије и слободе говора у овој земљи. Од Калифорније до Тексаса, студенти који су ревносно иступили у одбрани угњетене деце и народа Газе никада неће одустати од својих основних захтева, међу којима су окончање рата у Гази, прекидање академских веза са окупационим режимом Израела, и процесуирање починилаца геноцида у Гази. Формирање, консолидација и наставак овог академског и хуманитарног покрета жели да врати миран сан на очи угроженој деци Газе, а осим тога, обећава сутрашњицу пуну свести и анти-тираније у академској и научној атмосфери Запада. Ширина, свест и истрајност су три главна стуба овог покрета без преседана у Америци. Покрета који се завидном брзином шири и на друга географска и образовна подручја Запада.

Организација за исламску културу и комуникације, уз уважавање снаге студената и професора универзитета који су, упркос гушењу изазваном доминацијом ционистичких лобија у Сједињеним Државама, изашли на улице да подрже народ у Гази, оштро осуђује злодела и радње које су предузете против њих. Такође, ова организација позива све универзитете, научне и културне центре света, без обзира на расу и веру, на широку подршку хуманитарном и историјском покрету америчких студената који бране истину и правду. Очигледно је да ће глобално јединство у подршци студентима који се боре против владавине силе и окупације бити најмање што слободни и добронамерни људи света могу учинити за ове ревносне младе људе. Надамо се да ће такви покрети, уз што више разоткривања природе система доминације, довести до краја рата у Гази и пораза ционистичких злочинаца и њихових присталица.“

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.