fbpx

Позив за 8. Међународни филмски фестивал Шахр

112

Међународни филмски фестивал Шахр сматра се једним од најпрестижнијих међународних филмских фестивала у Ирану. Фестивал организују Сити Имиџ Институт (City Image Institute) и Уметничка и културна организација општине Техеран.

Осми међународни филмски фестивал Схахр покушава да идентификује изузетне аспекте „урбаних животних образаца“ кроз иновативна кинематографска дела. Фестивал има за циљ да створи платформу за размену идеја и искустава међу градовима широм света.

Како је саопштено из Института за односе с јавношћу Сити Имиџ Института (City Image Institute), овај фестивал, као најзначајнији филмски догађај урбаног менаџмента 2022. године, намерава да позове уметнике и открије и представи таленте у шест секција: „Иранско кинематографско такмичење“, „Међународно кинематографско такмичење“, „Конкурс за суседство“, „Такмичење за оглашавање и информисање у иранском кину“, „Такмичење урбаних креација“ и „Споредни програм“ за креирање и промовисање одговарајућег модела за урбани и индустријски живот, а у складу са иранско-исламском културом и са нагласком на принципима етике у контексту породичног и колективног живота.

Међународна секција 8. Шахр филмског фестивала, са циљем да идентификује креативна и утицајна дела светске кинематографије у области градског и урбаног менаџмента и створи простор за размену искустава и идеја између градова широм света, одржава се у две секције: „Међународно такмичење“ и „Посебна категорија“.
Награде:
– Почасна диплома и новчана награда за најбољег редитеља кратког и полудугометражног играног филма.
– Почасна диплома и новчана награда за најбољег редитеља кратког и полудугометражног документарног филма.
– Почасна диплома и новчана награда за најбољег редитеља кратког и полудугометражног анимираног филма.
– Почасна диплома и новчана награда за најбољу режију играног филма.
– Почасна диплома и новчана награда за најбољег редитеља документарног филма.
– Фестивалска статуета, почасна диплома и новчана награда за најбољи рад са темом градског или урбанистичког менаџмента.

Рок за пријаву и предају радова: 20.05.2022.

Регистрација за учешће врши се путем потрала фестивала на адреси: http://www.shahrfilmfest.com/pages/8/2/Submission

Позивамо државне институције и организације и продуценти из приватног сектора, филмски ствараоци и уметници који желе да представе своја дела у различитим сегментима фестивала, да се за више информација обрате Културном центру Ирана сваким радним даном од 9 до 15 часова.

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.