Састанак са српским верским и државним функционерима на прослави Спасовдана у Скупштини града Београда

147

Амир Пурпезешк, аташе за културу Амбасаде Исламске Републике Иран у Србији и директор Културног центра Ирана у Београду састао се 2. јуна 2022. са српским верским и државним званичницима током обележавања Спасовдана, славе града Београда у Скупштини града. Током пријема разговарао је с челницима Српске православне цркве и патријархом г. Порфиријем о посети високе делегације Српске православне цркве Ирану, планираној од 4. до 7. јула ове године, ради учешћа на симпозијуму „Религија и мирна коегзистенција“ у организацији техеранског Центра за међуверски дијалог.

Пурпезешк се састао и са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем, с којим је разговарао о успешној сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србије, као и координацији с градским властима у вези постављања споменика Хакиму Омару Хајаму у Београду.

Он се такође састао са Мустафом Јусуфспахићем, имамом Бајракли џамије у Београду, с којим је разговарао о интерактивним програмима, укључујући и заједнички програм Културног центра Ирана и Исламске заједнице Србије „Исламски живот у Србији“.

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.