У Новом Саду одржана промоција часопис „НУР“ и договорена сарадња Културног центра Ирана и Културног центра Новог Сада

133

 

У Културном центру Новог Сада у четвртак, 31. августа одржано је представљање најновијег специјалног издања часописа „НУР“ посвећеног културној баштини Ирана, његовим природним лепотама и споменицима под заштитом УНЕСКО-а.

Културни центар Новог Сада овом приликом су посетили аташе за културу Амбасаде И. Р. Иран и директор Културног центра Ирана господин Амир Пурпезешк, његова супруга, уредник часописа „НУР“ господин Александар Драговић и Бобана Анђелковић, сарадница Културног центра И. Р. Иран.

На састанку одржаном пре почетка програма са потпредседницом Културног центра Новог Сада, госпођом Сунчицом Марковић, осврнувши се на историју досадашње сарадње, изражена је заинтересованост за проширење сарадње. На овом састанку договорено је одржавање недеље иранског филма, а будући да следеће године Културни центар Новог Сада покреће међународни фестивал калиграфије, договорена је сарадња са иранским Културним центром.

Програм је настављен на „Трибини младих“ где је, уз присуство већег броја заинтересованих, одржана промоција часописа „НУР“, на којој су говорили уредник часописа г. Александар Драговић и г. Марко Стефановић, који је у фебруару ове године имао је прилику да посети Иран, и позван је да изнесе своје утиске о овој специфичној земљи. Поред излагања приказано је и неколико видео клипова о иранским туристичким атракцијама.

Више детаља можете погледати на званичној презентацији Културног центра Новог Сада:
https://www.kcns.org.rs/vest/odrzana-promocija-casopisa-nur-kulturnog-centra-ir-iran-na-tribini-mladih-kulturnog-centra-novog-sada/

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.