Посета страних студената Културном центру Ирана

142

Четири из аустралијска, шкотска, америчка и мађарска студента са универзитета у Сиднеју у Аустралији, Единбургу у Шкотској, Бечу у Аустрији и Сегедину у Мађарској, који су допутовали у Србију ради учешћа на Летњој школи персијског језика Универзитета у Београду, у четвртак, 13. јула посетили су Културни центар Ирана у Београду где су се упознали се са активностима овог центра и састали се и разговарали са саветником за културу г. Амиром Пурпезешком.

Пре свега, др Саид Сафари, професор персијског језика на Универзитету у Београду, навео је да је Центар за персијске студије Филолошког факултета, у сарадњи са Универзитетом у Београду, ове године организовао прву Летњу школу персијског језика, а четири гостујућа студента одабрана су да учествују на овом курсу од стране универзитета на којима студирају.

Потом су студенти, представљајући себе и своје смерове, навели своју љубав и интересовање за персијски језик и књижевност као главни мотив за избор и учење овог језика.

У наставку, г. Пурпезешк је студентима говорио о Ирану, његовој културној и цивилизацијској историји, његовој богатој литератури и важним показатељима раста и развоја Ирана данас, и препоручио им да првом приликом посете Иран и доживе његову реалност изблиза.

Током овог сусрета студенти су посетили библиотеку Културног центра Ирана, где су имали прилику да погледају неколико едукативних видео клипова о Ирану.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.