Порука саучешћа директора Организације за исламску културу и комуникације поводом мученичке смрти ајатолаха Раисија

37

У паду хеликоптера који се срушио на северозападу Ирана у недељу, 19. маја, погинуло је девет особа, укључујући иранског председника и шефа дипломатије. Поред председника Ирана Ебрахима Раисија и иранског министра иностраних послова Хосеина Амирабдолахијана у хеликоптеру су били гувернер провинције Источни Азербејџан Малек Рахмати, као и имам из Табриза Мохамад Али Ал-е-Хашем. Страдали су и пилот, копилот, шеф посаде, шеф обезбеђења и телохранитељ, преноси иранска новинска агенција Тасним.

Према извештају секретаријата за односе с јавношћу Организације за исламску културе и комуникације Хоџат-ол-ислам вал-муслимин Мохамад Мехди Иманипур изразио је саучешће поводом мученичке смрти ајатолаха Раисија, председника Исламске Републике Иран, коју у целости преносимо:

„Никако не сматрај мртвима оне који су на Алахову путу изгинули! Не, они су живи и у обиљу су код Господара свога“, (Кур’ан, 3:169).

„Ми смо Алахови и ми ћемо се Њему вратити“, (Кур’ан, 2:156)

Вест о мученичкој смрти хазрети ајатолаха Раисија, популарног, посвећеног и вредног председника наше земље, и његових часних пратилаца изазвала је неописив бол и тугу.

Овај високо образовани доследни представник дискурса Исламске револуције, пожртвовано служећи народу, дао је свој живот посвећен искрености ни за тренутак не занемарујући овај свети и богоугодни циљ до последњих тренутака свог благословеног живота. Непоколебљива и дивљења вредна одбрана и заштита идеала, принципа и темеља Исламске револуције од стране нашег страдалог председника, и његова истрајна настојања да се ослони на дубоке домаће способности и капацитете на путу културног, економског и друштвеног раста и просперитета земље увек су била посебна и јавна.

Безрезервна подршка мученика ајатолаха Раисија у области културе и културне дипломатије окарактерисала је 13. владу Ирана као групу људи који искрено брину о култури, а у складу са жељама мудрог вође Исламске револуције у овој важној области.

Несумњиво је тешко и исцрпљујуће за поштоваоце исламског Ирана да поднесу ову тешку несрећу са смртним исходом, али на дан рођења хазрети Имама Резе (а.с.), у сенци призивања његовог имена, сагињемо наше главе у покорности и задовољству пред судбином и наредбом Господара светова.

Несумњиво је да ће безрезервни и искрени напори нашег страдалог председника бити од драгоцене помоћи у његовом вечном животу.

Мучеништво овог великог слуге иранског народа хазрети Имаму Махдију (а.с.) нека је на част часном вођи исламске револуције имаму Хаменеију, његовој часној и ожалошћеној породици, посебно супрузи др. Џамили Алам Елхади и њеном оцу уваженом имаму светог града Машхада ајатолаху Сеједу Ахмаду Алам Елхадију, као и свим уваженим члановима владе и осталим преживелима. Мученик ајатолах Раиси и његови часни сапутници сада су у друштву Непогрешивих имама (а.с.), имама Хомеинија (р.а.) и свих осталих врлих и заслужних мученика, а искрене и дубоке молитве свих нас за ове шехиде нека буду наш начин служења Свевишњем.

Мохамад Мехди Иманипур
Генерални директор Организације за исламску културу и комуникације

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.