Манифестација „Дан културе“ у оквиру међународног такмичења јединица војне полиције „Чувар реда“

66

У оквиру међународног такмичења јединица војне полиције „Чувар реда“, у четвртак 2. септембра у Врњачкој Бањи је приређена манифестација „Дан културе“ уз учешће Културног центра Исламске Републике Иран.

Овај програм део је иницијативе за упознавање историје, традиције, националне културе и народне музике земаља учесница, и има за циљ да позитивно утиче на динамику односа између оружаних снага и друштва, јачањем професионалне етике и друштвеног осећаја.

На штандовима Министарства одбране Републике Србије и Културног центра Исламске Републике Иран, посетиоци су могли да се упознају са публикацијама посвећеним културној баштини две земље, као и да погледају изложбу експоната старог оружја Азије из фундуса Војног музеја.

Дефиле Војног оркестра Ниш врњачком променадом означио је почетак културно-уметничког програма у којем су, поред војног оркестра, наступили Хор „Иса бег“ из Новог Пазара, познати џез саксофониста Олег Кирејев и Ансамбл песме и игара Стратегијских ракетних снага Руске Федерације „Краснаја звезда“.

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.