Отворена XXIII Међународна смотра археолошког филма

59

У понедељак 22. маја у 18:30 часова, у Народном музеју Србије свечано је отворена XXIII Међународна смотра археолошког филма, коју Народни музеј Србије реализује у сарадњи са Хеленском фондацијом за културу, Италијанским институтом за културу, Институтом Сервантес, Руским географским друштвом и Културним центром Исламске Републике Ирана.

Почасни гост овогодишње Смотре је Република Грчка – Хеленска фондација за културу, чији су филмови отворили овогодишњу смотру. На свечаном отварању смотре наступио је хор Хеленске фондације за културу “Хеленофонија“, под диригентском палицом Нефели Папоутсаки. Свечаном отварању Смотре присуствовала је гђа Данијела Ванушић, помоћница Министра културе Републике Србије за културно наслеђе и дигитализацију, директорка Народног музеја мр Бојана Борић-Брешковић, директор Културног центра и саветник за културу амбасаде Ирана у Србији г. Амир Пурпезешк, представници Амбасаде Грчке, као и бројни званичници и поклоници археологије и културе.

У програм су ове године уврштена 22 филма из 6 земаља – Грчке (2), Италије (4) Шпаније (3), Русије (2), Ирана (2), и Србије (9).

Иран ове године представљају филмови „Курди у Ирану“ који ће бити приказан у среду, 24. маја, и „Туркмени у Ирану“ који је на програму у четвртак, 25. маја.

XXIII Међународна смотра археолошког филма траје до 27. маја, а пројекције филмова почињу од 19 часова. Целокупан програм XXIII Међународне смотре археолошког филма можете погледати овде.

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.