Светосавска академија уз присуство научних, културних и политичких функционера и истакнутих личности

87

На традиционалној Светосавској академији коју традиционално организује Министарство просвете, а која је ове године приређена је у „МТС дворани” под називом „Ризница Србије”, обележена је школска слава Свети Сава. Ученицима и професорима који су се својим радом и залагањем истакли у 2022. години уручене су светосавске награде.

Свечаности су присуствовали премијерка Ана Брнабић, министри просвете, спољних послова, и други чланови владе, представници верских заједница и мањина, као и амбасадори и представници страних држава. Свечаности је присуствовао и саветник за културу и директор Културног центра Амбасаде Исламске Републике Иран у Србији г. Амир Пурпезешк.

Различите уметничке групе су на овој свечаности извеле пригодне вокалне, драмске, и фолклорне програме и приказале делове српске традиције и обичаја.

На крају свечаности, у кратком разговору са министром просвете Србије Бранком Ружићем, честитајући овај дан, саветник за културу Амбасаде Исламске Републике Иран г. Пурпезешк је похвалио пажњу Владе Србије и српског народа очувању традиције, културе и верских обреда.

У разговору са викаром патријарха СПЦ, епископом Иларионом г. Пурпезешк је изразио је наду да ће трећа рунда верских дијалога чији је домаћин Православна црква бити одржана у Београду наредног пролећа.

(Извор: Тањуг/Сава Радовановић)

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.