Састанак са руководством Југословенске кинотеке

85

У уторак, 16. јануара 2024. године, амбасадор Исламске Републике Иран у Србији г. Рашид Хасанпур, и саветник за културу Амбасаде Амир Пурпезешк састали су се и разговарали са директором Југословенске кинотеке г. Југославом Пантелићем и директорком Музеја југословенске кинотеке гђом Ксенијом Зеленовић.

Хасанпур је на овом састанку, осврћући се на историју сарадње дугу више од двадесет година, рекао: „Били смо сведоци ваше изузетне подршке и дивног дружења током ових година и надам се да ће односи између наше две земље на пољу кинематографије наставити да јачају“.

Хасанпур је додао да су Иран и Србија пријатељске и братске земље, и да су једна другој помагале у најтежим тренуцима. Ову чињеницу истиче и председник Србије, и придаје велики значај развоју сарадње између двеју земаља.

Југослав Пантелић, директор Југословенске кинотеке, такође је изразио интересовање за развој сарадње између две земље и изнео предлоге попут повезивања ове институције са Музејом иранског филма, пројекција иранских филмова из архиве Кинотеке и гостовања иранских редитеља.

Задовољство овим сусретом изразио је и Пурпезешк, саветник за културу Амбасаде Ирана, указујући на дугу историју сарадње и традицију одржавања Фестивала иранског филма у фебруару, чије је 22. издање планирано ове године, и изразио наду да ће овај догађај у сарадњи са Југословенском кинотеком бити успешно одржан као и ранијих година.

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.