Састанак са директором Филмског центра Србије

99

У среду, 1. марта 2023. године у Филмском центру Србије одржан је састанак директора ове установе г. Гордан Матић са саветником за културу Амбасаде Исламске Републике Иран и директором Културног центра Ирана у Србији г. Амиром Пурпезешком, током кога је било речи о јачању сарадње две земље у области филма и кинематографије.

Указујући на историју комуникације и сарадње између Културног центра Амбасаде Ирана и Филмског центра Србије, г. Пурпезешк је рекао: „Област филма и кинематографије је једна од важнијих области којој културно посланство поклања изузетну пажњу. У Ирану су филмски центри и институције заинтересовани за проширење сарадње и веће присуство на филмском тржишту Србије, с обзиром на историју односа и постојећи меморандум, а чини се да се ниво сарадње може подићи на још виши ниво“.

Господин Матић, директор Филмског центра Србије, истакао је да ова установа свакако има жељу да сарађује са Ираном, и додао да је један играни филм рађен у копродукцији већ спреман за приказивање, и ако буде могао да уђе на међународне фестивале, нарочито на фестивал у Кану, биће то велика мотивација за наредне заједничке продукције.

На овом састанку разговарало се и о начинима подршке заједничкој филмској продукцији.

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.