Састанак са замеником министра културе и информисања Републике Србије

136

У уторак, 30. августа 2022. саветник за културу и директор Културног центра Амбасаде Исламске Републике Иран у Србији г. Амир Пурпезешк састао се и разговарао са замеником министра културе и информисања Републике Србије г. Станком Благојевићем. Састанку је присуствовала и виши саветник Министарства културе гђа Јагода Стаменковић. Саветник за културу г. Пурпезешк је рекао да је повод овог састанка да се захвали на сарадњи и учешћу различитих културних центара Србије у реализацији досадашњих програма Културног центра Ирана, као и да се наставе консултације у вези предстојећих програма.

Набрајајући најважније програме реализоване у првој половини 2022. године, саветник за културу је г. Пурпезешк је истакао да се Културни центар Ирана у реализацији својих програма увек трудио да активно учествује у културно-уметничким програмима Републике Србије.

Станко Благојевић, заменик министра културе и информисања Србије захвалио се на присуству саветника за културу у Министарству и рекао: „Ваше присуство показује да културни односи расту и ми смо заинтересовани да будемо активни у различитим културним областима.“ Он је додао да у Министарству постоји интересовање за иранску културу и да је учешће у програмима као што су музички концерти и недеља иранског филма резултат тог интересовања.

Истичући спремност Министарства културе републике Србије да сарађује са Ираном, Благојевић је додао да предлози изнети током састанка бити озбиљно размотрени и да ће се досадашња добра сарадња наставити.

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.