Сарадња са Дечјим културним центром Београда

14

Амир Пупезешк, аташе за културу Амбасаде Исламске Републике Иран у Србији и директор Културног центра Ирана, 13. априла 2022. посетио је Дечји културни центар Београда и састао се са директором тог центра проф. мр Драганом Марићем и гђом Ружицом Ћуковић, координаторком међународних програма.

Током састанка директор ДКЦБ г. Марић је поздравио присуство аташеа за културу Ирана и истакао: „Иран је земља са дугом историјом и желимо да развијамо одрживу сарадњу са Ираном у области едукације деце и адолесцената“. Он је додао да је центар спреман да учествује у одржавању дана и недеље Ирана са циљем да се српска деца и адолесценти упознају с иранском културом, историјом и знаменитостима.

Марић је најавио спремност ДКЦБ да потпише меморандум о разумевању са специјализованим дечјим центрима у Ирану.

Он је најавио и спремност центра за издавање књиге о дечјем пријатељству две земље и предложио да се као почетак сарадње и увод у одржавање Дечје недеље уприличи полудневни програм у мају или јуну, пре летњег распуста.

На овом састанку аташе за културу Амбасаде Исламске Републике Иран изразио је задовољство састанком и нагласио: „Једно од главних питања културног представништва наше земље јесте планирање у области едукације деце и адолесцената, и активности које би допринеле да се увећа знања нових генерација“. Осврћући се на успешно искуство одржавања недеља дечјег пријатељства са другим земљама, Пурпезешк је поздравио реализацију овог програма у сарадњи са Дечјим културним центром Београда.

Представљајући Центар за интелектуални развој деце и адолесцената Ирана, Пурпезешк се осврнуо на његове обимне активности и позвао на склапање меморандума о разумевању између два центра.

Након састанка, аташе за културу је обишао објекте Дечјег културног центра Београда.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.