Саопштење Центра за дијалог религија и култура поводом страдања цивила у Гази

90

У име Бога Милостивог, Самилосног

„Чим се неки од њих дочепа положаја, настоји направити на Земљи неред, ништећи усеве и стоку. – А Алах не воли неред!.“ (Кур’ан Часни, сура Ал-Бакара, ајет 205)

Одиста, ако се нечовечни домогне власти, упропастиће све, и ничег осим уништења генерацијских тековина од њега произаћи неће!

Исфабриковани и узурпаторски ционистички режим, који је од почетка грађен на основу отимања и уништавања кућа и домова потлаченог палестинског народа и злокобном плану колонијалиста, још једном је открио своје право лице и починио велики злочин у појасу Газе. Ционистички убилачки режим до сада је раселио многе људе са њихове земље и убио безброј мушкараца, жена и деце.

Брутално бомбардовање баптистичке болнице у Гази које је шокирало свет, јасан је и неоспоран доказ бруталности и непоштовања хуманитарних и међународних закона од стране овог крволочног режима.

Узурпаторски режим, који не преза ни од једног злочина да би остварио своје нехумане и нелегитимне интересе, више пута је показао да неће имати милости ни према немуслиманима. У овим данима, када је муслимански народ Газе под најбруталнијим бомбардовањем, ни грчка православна црква Светог Порфирија, која је трећа најстарија црква на свету, није била поштеђена ционистичког бомбардовања.

Најоштрије осуђујући гнусне злочине циониста у Гази, Центар за дијалог религија и култура позива на мобилизацију домаћег и страног јавног мњења против овог окрутног геноцида.

Тим поводом, овај Центар настоји да агресорски ционистички режим позове на одговорност за своје бесрамне злочине разменом хитне преписке са верским вођама и верским личностима у различитим регионима света.

 

У нади да ће угњетавање широм света бити искорењено,
Центар за дијалог религија и култура
октобра 2023. (месеца абана 1402. године)

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.