Састанак са градоначелником Чачка и директорима градске библиотеке и Дома културе Чачак

72

На позив др Богдана Трифуновића, директора Градске библиотеке Чачак која име носи по чувеном песнику Владиславу Петковићу Дису, Амир Пурпезешк, саветник за културу и директор Културног центра Амбасаде Исламске Републике Иран, учествовао је на свечаном отварању Одељења стране књиге те библиотеке у четвртак, 8. децембра 2022.

Директор чачанске библиотеке је, поздравивши и захваливши на присуству саветника за културу, најавио спремност библиотеке за јачање сарадње и одржавање књижевних сусрета и представљања књига.

На овој церемонији, колекција књига у издању Културног центра Ирана поклоњена је библиотеци, заједно са изврсном двојезичном монографијом „Седам лица персијске цивилизације“.

Иначе, у Одељењу стране књиге у новој згради библиотеке налази се 6.000 томова књига, као и часописа и докумената на више од 10 страних језика.

Пурпезешк се састао и са Миланом Тодоровићем, градоначелником града Чачка, и најавио спремност Културног центра за проширење културне сарадње са тим градом, што је градоначелник поздравио.

Саветник за културу такође се састао и разговарао са Радисавом Луковићем, директором Дома културе града Чачка, и званичницима разних одељења ове установе. Указујући на дугу историју и културне капацитете града Чачка, др Пурпезешк је најавио спремност Културног центра Ирана за заједничку сарадњу са тим центром.

На овом састанку је разговарано и договорено о одржавању Недеље филма, филмске ревије и ревијалних састанака уз присуство редитеља, одржавању прославе иранске Нове године Норуза, постављању уметничких изложби, представљању и промоцији књига, специјалних програма за децу и тинејџере, и других програма у организацији Културног центра Ирана.

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.