Изјава директора Организације за исламску културу и комуникације поводом спаљивања Кур’ана у Шведској

69

С времена на време, под лажним изговорима и уз подршку држава које, наводно, заступају слободу, шејтанови плаћеници скрнаве исламске светиње. Овога пута били смо сведоци паљења срца и живота милиона муслимана, односно Часног Кур’ана испред турске амбасаде у Шведској. Ово није први пут да је Шведска арена сатанистичких представа против ислама и муслимана.

Часни Кур’ан је књига живота, смрти и ускрснућа. Часни Кур’ан и ајети објављени у њему за муслимане су најсветија, најдража и највећа успомена на Часног Посланика – нека је мир и благослов Божији на њега и његову чисту породицу. Муслимани се уз Куран рађају, с њим живе и враћају Богу. Часни Кур’ан је књига живота, смрти и ускрснућа. Муслимани широм света даноноћно рецитују стихове из ове Божанске књиге. Они се моле Богу уз Часни Кур’ан, воле, поштују и сматрају светом ову небеску књигу уз коју проводе свој живот на земљи.

Овакве развратне представе, које се одржавају под изговором заштите слобода, због њихове бескрајне суровости и демонског мрака уистину љуте муслимане који су одувек поштовали светиње, симболе, дела и храмове других религија и вера. Није тајна да овако злобно поступање озбиљно угрожава миран суживот следбеника различитих религија, конфесија и култура и помрачује видике међуверског и културног дијалога.

Ја, као председник Савета Исламске Републике Иран за креирање политике и координацију међуверског дијалога, оштро осуђујем спаљивање Часног Кур’ана, вређање верских светиња и рањавање срца и душа милиона муслимана.

Минимално очекивање следбеника Часног Кур’ана од верских вођа, интелектуалаца и слободних људи света, посебно становника западне Европе и Северне Америке, која је већ годинама поприште ових срамних догађаја, јесте да се јасно ограде од ових антиисламских и антимуслиманских спаљивања и дискредитују лажно и подмукло изједначавање потреба за слободом са вређањем верских светиња.

Молимо Свемогућег Бога да нас не удаљи од Своје љубави, светлости и пута.

Мохамад Махди Иманипур
председник Савета ИР Иран
за креирање политике и координацију међуверског дијалога
и директор Организације за исламску културу и комуникације

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.