Репрезентација Ирана освојила златну медаљу на Светском првенству средњошколаца у одбојци

42

Убедљивом победом над репрезентацијом Немачке мушка средњошколска одбојкашка репрезентација Ирана постала је светски шампион на Светском првенству средњошколаца у одбојци одржаном од 18. до 29. априла у Београду.

За медаље на овом такмичењу борило се 27 женских и 28 мушких репрезентација из 29 земаља света. Ирански одбојкаши однели су убедљиве победе у свим мечевима на овом такмичењу, савладавши са 2: 0 репрезентације Уганде, Немачке, Белгије, Холандије и Италије. У полуфиналу су савладали Кинески Тајпеј са 3:2, и у финалу поново Немачку са 3:0.

Како преноси иранска новинска агенција ИРНА, председник Исламске Републике Иран ајатолах Сејед Ебрахим Раиси, упутио је честитке националном средњошколском одбојкашком тиму Ирана на освајању златне медаље на овом шампионату.

Преносимо комплетан текст поруке председника Раисија:

„У име Бога

Драга децо исламског Ирана, драги елитни средњошколци и тренери националне средњошколске одбојкашке репрезентације Исламске Републике Иран, иранска нација је поносна на ваше достојно учешће, поносни сјај и убедљиву победу на Светском првенству средњошколаца у одбојци.

Овај понос показује постојање талента, храбрости и компетенције деце Ирана, и показује значај средњошколског спорта као правог ослонца националном на путу остваривања јаког спорта за јак Иран.

Честитам вам на вашој слаткој победи и вредном успеху, који се поклапа са недељом обележавања Дана учитеља и недељом сећања на великана науке и етике ајатолаха Мортезе Мотахарија. Честитам вама, будућим градитељима земље, и племенитом народу Ирана који одгаја славне јунаке као што сте ви, а од Бога свемогућег желим вам свима понос на свим пољима.

Сејед Ебрахим Раиси
Председник Исламске Републике Иран“

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.