Ново издање Културног центра Ирана: роман „Покојници из зеленог врта“

486

Издавач: Службени гласник

Аутор: Мухамед Реза Бајрами

Преводилац: Александар Драговић

Година издања: 2021.

ISBN: 978-86-519-2605-4

Тираж: 1.000

Број страна: 312

Културни центар амбасаде Исламске Републике Иран у Београду у сарадњи са Центром за ‎организовање превођења и публикацију исламских и друштвених наука Организације за културу ‎и исламске везе, објавио је превод романа савременог иранског писца Мухамеда Резе Бајрамија „Покојници из зеленог врта“. ‎

Ово вредно дело на 312 страна издао је један од највећих ‎српских издавача Јавно предузеће „Службени гласник“ у тиражу од 1.000 примерака.

Роман „Покојници из зеленог врта“ (преведен и на руски језик, добитник награде „Еурасија“ Московског сајма књига) приповест је о историјским догађајима у региону и Демократској партији Азербејџана кроз судбину новинара по имену Балаш, који је на почетку био обичан трговачки путник и љубитељ поезије. Он се упознаје са славним песником, налази пут до радија и ради као новинар, а у једном тренутку бива ухваћен у политички вртлог, када су лидери партије побегли преко границе жртвујући обичан народ.

Овај роман прича о сусрету три генерације из исте породице чије су судбине преплетене са догађајима везаним са иранским Азербејџаном након првог светског рата.

Књига ће бити ‎представљена читаоцима током 65. Међународног београдског сајма књига од 24. до 31. ‎октобра 2021.‎ године на штандовима Службеног гласника и Култуног центра амбасаде И. Р. Иран.

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.