Књига „Персијско умеће кувања“

99

Издавач: БатАтисак

Приредили: Мохамад Реза Мотаги, Милијана Ђурица

Година издања: 2004.

ISBN: 86-85051-00-2

Тираж: 1.000

Број страна: 189

Збирка пробраних рецепата традиционалне иранске кухиње прилика је за све гурмане да упознају једну од нас географски далеку, али по начину спремања хране релативно блиску националну кухињу.

Сарма, ђувеч, ражњићи и ћевапи стигли су нам из древне Персије посредством Турака. Наше традиционално српско гостопримство веома је слично иранском. Дужност сваког Иранца је да следи чувену персијску изреку „Гост је божији дар“, те су се вероватно иранске домаћице током историје трудиле да сачувају породичне рецепте. Ова књига је увид у састојке и јела која чине основу персијске кухиње.

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.