Иран на 66. Међународном београдском сајму књига

134

Поштовани,

Културни центар Амбасаде Исламске Републике Иран у Београду има част и задовољство да драге сународнике као и све заинтересоване за иранску културу и традицију обавести да ће и ове године учествовати на 66. Међународном београдском сајму књига који се одржава од суботе 21. до недеље 29. октобра 2023.

Тим поводом позивамо Вас да посетите штанд Ирана:

    • Хала 4, улица Десанке Максимовић, штанд бр. 4032.
    • Од суботе 21. октобра до недеље 29. октобра од 10 до 20 часова.

Такође Вас обавештавамо да ће у оквиру сајамског програма бити одржана промоција четири најновија издања Културног центра Ирана:

  • Најновији двоброј часописа „Нур“ бр. 83/84 под насловом „Иран на длану“, на тему туризма у Ирану. Ово специјално издање на 310 страница сматра се првом свеобухватном, документованом, ажурном и практичном референцом о туризму у Ирану на српском језику.
  • Двојезична персијско-српска збирка поезије „Блистави звуци јутра: Антологија савремене персијске поезије после исламске револуције“, која представља најрепрезентативније стихове шездесет једног савременог иранског песника.
  • „Књига пријатељства – Сажет појмовник Ирана за децу и омладину“, први сажети илустровани појмовник Ирана који представља земљу Иран, њену географију и становништво, а затим десет најважнијих ствари које треба знати о Ирану. Књига такође дочарава и прославу иранске Нове године Норуза, доноси неколико најпознатијих иранских прича, као и неке од речи персијског порекла које се најчешће користе у српском језику.
  • „Дабире – Уџбеник за учење персијског писма и система писања“, аутор проф. др Саид Сафари, Филолошки факултет Универзитета у Београду.

Промоција ће бити одржана у понедељак, 23. октобра 2023. (1. мехр 1402. по иранском календару) с почетком у 17 часова у Хали 1А, сала Јован Јовановић Змај.

Добро нам дошли!

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.