Састанак са директором Института за европске студије у Београду и договор о сарадњи

21

Саветник за културу Амбасаде Исламске Републике Иран у Србији Амир Пурпезешк, састао се и разговарао са др Мишом Ђурковићем, директором Института за европске студије у Београду и истакнутим српским истраживачем.

На овом састанку, говорећи о важним дешавањима и сложеним глобалним кризама, Пурпезешк је истакао неопходност интеркултуралног дијалога између мислилаца и истраживача како би се упознали и разумели наглашени ставови, анализе и интелектуалне сличности и припремили за , и како би се пружила основа за комуникацију. Он је најавио спремност истраживачких и студијских центара Ирана за интеракцију са Институтом за европске студије.

Др Ђурковић, директор Института за европске студије, поздравио је комуникацију и сарадњу две земље и рекао: „Пажљиво и детаљно пратимо глобална дешавања. За нас важно политичко и културно присуство Ирана. Заинтересовани смо и за комуникацију са муслиманским заједницама јер је Америка створила велику напетост између муслимана и хришћана у региону, што захтева дијалог и разумевање.“

Директор Института за европске студије је истакао питање породице и њен значај и поздравио предлог да се одржи састанак на ову тему уз присуство представника Исламске Републике Иран. Рекао је да су један од његових колега и он веома активни у области подршке породици и да су у контакту са организацијама које се баве питањем породице.

Др Ђурковић је поздравио и предлог да се са стручњацима Института за европске студије у Београду одржи заједничка конференција интеркултуралног дијалога мислилаца и истраживача иранских истраживачких и научних центара.

 

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена.